Hulpbieder
’Heb van januari t/m september wekelijks de...’ > Lees meer

Informatie over HiP Zeist

We kunnen allemaal weleens wat hulp gebruiken. Praktische hulp, bij een klusje in huis of met boodschappen doen, bijvoorbeeld. Maar ook sociale hulp, want iedereen heeft behoefte aan een praatje op z'n tijd. Meestal krijgen we die hulp van familie en vrienden, maar niet iedereen kan daar op terugvallen. Het is dan fijn om te weten dat u via HiP in contact kunt komen met hulpbieders uit de buurt, die u met alle plezier een handje helpen.

HiP Zeist biedt uitkomst wanneer hulp nodig is en u:
• zelfstandig woont;
• geen vrienden, familie of kennissen hebt die u kunnen helpen;
• niet voldoende geld heeft om hulp te kunnen inkopen;
• eventueel beperkt bent door gezondheidsklachten.

Het is vaak de combinatie van factoren waardoor er een probleemsituatie ontstaat.
Bel gerust als u twijfelt over uw eigen situatie. HiP Zeist denkt dan met u mee om een best mogelijke en effeciente oplossing te bedenken.

HiP Zeist werkt samen met lokale kerken. Hun vrijwilligers bieden in hun eigen buurt vrijwillig hulp aan mensen met een hulpvraag. Hiermee kan door Hip Zeist vraag en aanbod bij elkaar worden gebracht.

Voordat een hulpvraag een hulpbieder bereikt, is deze eerst door een HiP-medewerker in behandeling genomen en afgebakend tot een geschikte HiP-hulpvraag. Hierdoor weten zowel hulpvragers als hulpbieders wat zij kunnen verwachten, waar de vraag begint en waar hij eindigt.

HiP Zeist wordt ondersteund door de landelijke stichting, bijvoorbeeld op het gebied van ICT, PR en specifieke kennis.