Bijzondere hulpvraag

Bijzondere hulpvraag In september kwam er een bijzondere hulpvraag bij ons binnen. Een meneer had een bijzondere gewijde rozenkrans, die veel voor hem betekent, maar die helaas stuk was. Hiervoor zocht hij een vrijwilliger die de rozenkrans in zijn oude glorie kon doen herleven. Na de hulpvraag uitgezet te hebben, werd er een vrijwilliger gevonden die bereid was de rozenkrans te herstellen. Het contact werd gelegd en meneer ging bij de vrijwilliger langs met de rozenkrans.
“Het hartje van de Rozenkrans was vuil – er zat lijm op – en was ernstig verbleekt. Veel van de oorspronkelijke kleur van het hartje was in de loop der jaren verdwenen geraakt.” Meneer had zelf onderzoek gedaan naar de oorspronkelijke kleur van het hartje en had daarvoor verschillende kloosters benaderd. Zo kwam hij erachter dat oorspronkelijk het houten hartje met donkere bijenwas behandeld werd. Dit heeft de vrijwilliger ook gedaan, tot driemaal toe.

Daarna kwamen de hulpvrager en vrijwilliger in overleg overeen dat dit voldoende was. “Want aan een Rozenkrans mag namelijk ook best wel worden gezien dat deze in de loop der tijden heen veelvuldig is gebruikt. Want daar is een Rozenkrans immers ook voor.” Het was misschien een klusje van 10 minuten, maar de uitwerking daarvan is van onschatbare waarde. Meneer is heel dankbaar voor de hulp van HiP en de vrijwilliger en wenst ons allemaal een “in alle opzichten Gezond, Voorspoedig, Gelukkig en – boven alles – Gezegend/Zalig Nieuw Jaar 2017 toe."

06-02-2017